ΙΣΤΟΡΙΑ

history_banner

Γαβρίλος Τσαγκάρης

….Μεράκι και πάθος για τα τύμπανα..

Στο τέλος της 10ετίας του ’60 σε ηλικία περίπου 13 χρονών, όπου με “ρεφενέ” εξοπλίστηκε το γκρουπάκι της γειτονιάς, απέκτησε τα πρώτα του τύμπανα, αγορασμένα απ’το “μοναστηράκι.” Έτσι μέσα από το “τρίο” Γιώργος Ζωγράφος κιθάρα – Μάκης Παπαϊωάννου μπάσσο – Γαβρίλος τύμπανα, άρχισε να διαφαίνεται το ταλέντο και το μουσικό αυτί του Γαβρίλου. Ήταν η εποχή που άνθιζαν τα “parties” και το “group” διασκέδαζε “μέχρι πρωίας” τους καλεσμένους παίζοντας κομμάτια της εποχής.

Οι γονείς βέβαια είχαν αντίθετη άποψη και το αποκορύφωμα της “κόντρας” ήταν ένα πρωϊνό ξύπνημα του Γαβρίλου από τον “επτανησιώτη” και δη “Κεφαλλονίτη” πατέρα του να του ανακοινώνει ,αυτή τη φορά, χιουμοριστικά: << – Τα κλαμπατσίμπανα πήραν τον κατήφορο και βαράνε μόνα τους. Ο Μαρίνος,(πατέρας του κιθαρίστα) τα εξσφενδόνισε απ’το καμαράκι κ’ έχουν φτάσει κάτω στο ρέμα.>>Έτσι ο Γαβρίλος βρέθηκε μέσα στη βροχή να προσπαθεί να περισώσει τα τυμπανά του και φυσικά στο Γολγοθά του να τα επισκευάσει. Το group βέβαια έμεινε χωρίς studio αφού το καμαράκι της αυλής δεν τους φιλιξενούσε πια. Ο Γαβρίλος ξεχώρισε από το τρίο και οργάνωνε για πάνω από 10 χρόνια groups με τα οποία έπαιζε επαγγελματικά σε night clubs, ξενοδοχεία και κρουαζιερόπλοια.

Το “μικρόβιο” της δημιουργίας,όπως το αποκαλεί ο ίδιος, και του να εξιχνιάζει τη λειτουργία αντικειμένων, πόσο μάλλον του αγαπημένου του μουσικού οργάνου, τον ώθησε στην έρευνα για την κατασκευή των τυμπάνων. Αναζητώντας την ικανοποίηση να εκφραστεί μέσα από τα τύμπανα που θα έχει φτιάξει ο ίδιος, με τα δικά του χέρια, ξεκίνησε την όλη ιδέα με πολύ μεράκι και άρχισε να πειραματίζεται στο τέλος της 10ετίας του ’70.

Όταν λοιπόν έστησε το πρώτο του set, καλούσε ντράμμερς επαγγελματίες, επώνυμους και μη, να τσεκάρουν τα τύμπανα και να του πουν την άποψή τους, γιατί ούτε ο ίδιος δεν μπορούσε να πιστέψει ότι ο ήχος τους ήταν καλύτερος από τον ήχο των δύο sets, (ενός Αμερικάνικου και ενός Γιαπωνέζικου) που είχε τότε. Οι φίλοι του, ντράμμερς, όχι μόνο ενίσχυσαν την ιδέα αλλά και τον πίεζαν,”…….φτιάξε και για μένα!”, πληρώνοντας τα υλικά, έτσι που το ένα set έφερνε το άλλο.

Τα μέσα και τα εργαλεία του εκείνη την εποχή ήταν μηδαμινά και γενικά οι δυνατότητες στην Ελλάδα για μια τέτοιου είδους κατασκευή ήταν περιορισμένες. Μόνος του λοιπόν έπρεπε να ανακαλύψει τα πάντα και να εξοπλίσει το εργαστήρι του με στόχο τη συνεχή βελτίωση και την τελειοποίηση του δημιουργήματός του. Όμως οι οικονομικές απαιτήσεις του εργαστηρίου ήταν μεγάλες και το να επιλέγει να παίζει ποιοτική μουσική σαν ντράμμερ ήταν “πολυτέλεια”,όπως λέει ο ίδιος, έτσι δουλεύοντας όλη τη 10ετία του ’80 με “ωτοασπίδες”, σε σκυλ… της Αθήνας, εξτρά στην επαρχία, άντε και σε χορούς/συνεστιάσεις/αναψυκτήρια κάτι πιο ανθρώπινο, θυσίαζε “το είναι του” στο βωμό της κατασκευής των τυμπάνων του.

“Επένδυση πάθους” , “Επένδυση ιστορίας” με “κατάθεση ψυχής”

Σε καμμία περίπτωση ο στόχος του δεν ήταν το χρήμα, άλλωστε πρεσβεύει ότι οι business είναι πεζές και απρόσωπες μπροστά στο μεγαλείο της “τέχνης” που στη δικιά του περίπτωση έχει “ψυχή και πνοή”.

Τα Gabriel “Γαβρίλος” τύμπανα από τις αρχές της 10ετίας του ’80 μπαίνουν στο χώρο των μουσικών οργάνων,παίζονται στην τηλεόραση, σε συναυλίες,σε νυχτερινά μαγαζιά,σε clubs, σχολές Μουσικής, studios ……..αφού τα εμπιστεύτηκαν επώνυμοι και μη Έλληνες ντράμμερς και αρχίζουν να βγαίνουν στο εξωτερικό αφού ξένοι ντράμμερς βρισκόμενοι σε tour στη χώρα μας εντυπωσιάζονται από την ποιότητα της κατασκευής και του ήχου τους. Έτσι απαιτήθηκε η παρουσίασή τους στη διεθνή έκθεση μουσικών οργάνων στη Φρανκφούρτη της Γερμανίας, που έφερε την επισφράγιση και τη διεθνή αναγνώριση μιας τέτοιας δουλειάς. Από το 1996 λαμβάνουν μέρος και κατατάσσονται στα πρώτα ονόματα των drums.

ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ

  • Κατίνας Παξινού 23,
  • 13341 Άνω Λιόσια
    Αθήνα-Ελλάδα

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΩΡΕΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

  • Δευτέρα - Σάββατο:
  • 10:00 π.μ. - 15:00 μ.μ.

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΜΑΣ